Press "Enter" to skip to content

rezolucija 1244 tekst


U drugom stavu Rezolucija 1244 se poziva na ranije rezolucije Saveta bezbednosti i to: odlučan da obezbedi sigurnost i bezbednost međunarodnog osoblja i sprovođenje obaveza koje proističu iz ove rezolucije od strane svih na koje se ona odnosi, i delujući u tom cilju u skladu sa Glavom VII Povelje Ujedinjenih nacija. Rezoluciju 1244 (1999) Savet bezbednosti usvojio je na svom 4011-om sastanku održanom 10. juna 1999. obeležavanje/čišćenje minskih polja; Profesor Dmitrijević kaže da neko može proglasiti ništavnim akt koji je sam doneo a ne nešto što je drugi rešio: Profesor Bajrami ističe kako nije neophodno da se donese nova rezolucija Saveta bezbednosti UN da bi se promovisao koncept nezavisne i suverene države Kosovo: Bajrami ističe kako prema njemu nema nekog zakonskog problema što se tiče priznavanja nezavisnosti Kosova i izražava uverenje da će se Rezolucija 1244 okončati aktima Skupštine Kosova, izjavom o nezavisnosti Kosova, iza koje će slediti i međunarodno priznanje. Donosimo vam kompletan tekst Rezolucije 1244.

1160 od 31. marta 1998. godine; [5], U preambuli Rezolucije 1244, Savjet bezbjednosti je izrazio žaljenje zbog neusaglašenosti sa prethodnim rezolucijama. Usvojene da bi regulisala privremeni status Kosova i uspostavila mir u pokrajini, koja je, kako se kaže u jednom delu teksta, integralni deo Srbije, tj. Savet bezbjednosti je odlučio da se rješenje kosovske krize zasniva na dogovorenim principima sadržanim u aneksima rezolucije. Sporazum treba da bude postignut na osnovu dole navedenih principa kako bi se krenulo u pravcu rešavanja krize na Kosovu: Trenutna i proverljiva obustava nasilja i represije na Kosovu. Rezolucija je usvojena u skladu sa poglavljem VII Povelje Organizacije ujedinjenih nacija. Rezolucija 1244 je sigurno jedan od najčešće pominjanih međunarodnih dokumenata proteklih 20 godina, ali je zaista pitanje koliko je onih koji o njoj govore, ali i svih ostali građana Srbije zaista istu i pročitalo. Rezolucija je dugačak i kompleksan tekst i u nju je inkorporirano i ono što je za Beograd nepostojeće a to su odluke iz Rambujea, objašnjava Dimitrijević: Rezolucija 12 44 ne predstavlja osnovu za davanje nezavisnosti Kosovu za Simeona Pobulića, nekadašnjeg dugogodišnjeg diplomatu i člana Foruma za medjunarodne odnose, ali kaže da je sada u pitanju odnos snaga i interesa: Šta će se desiti u slučaju odluke kosovskih Albanca o proglašenju nezavisnosti. Rezoluciju br. Politički proces u cilju uspostavljanja sporazuma o privremenom političkom okviru koji će obezbediti suštinsku samoupravu za Kosovo, uzimajući u potpunosti u obzir sporazume iz Rambujea i principe suvereniteta i teritorijalnog integriteta SR Jugoslavije i drugih zemalja regiona, kao i demilitarizaciju OVK. Novinarka biroa Radija Slobodna Evropa u Beogradu.

Raspored njihovog vraćanja;

Rezolucija je doneta dan nakon potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu, kojim je okončano bombardovanje SRJ koje je trajalo 78 dana. Suspenzija vojnih aktivnosti će zahtevati prihvatanje gore navedenih principa, uz saglasnost za druge već identifikovane tražene elemente, koji su sadržani u dole navedenim napomenama.
Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja. Na današnji dan tačno u 23:45 potpisan je Kumanovski sporazum kojim je okončano bombardovanje: Zašto je za pregovore izabrano baš ovo mesto? Imajući u vidu principe i ciljeve Povelje Ujedinjenih nacija, uključujući primarnu odgovornost Saveta bezbednosti za očuvanje međunarodnog mira i bezbednosti. Kosmet su prodali sami srbi,za hiljade eura svako imanje... Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima, Zvoniti na uzbunu svim raspoloživim sredstvima: Priština falsifikovanjem istorije hoće da izbriše srpsko ime na KiM. Osuđuje se nasilje nad civilnim stanovništvom, kao i teroristički akti, i podsjeća se na nadležnost i mandat Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ). Pregovori između strana u pravcu postizanja rešenja ne treba da odlažu ili ometaju uspostavljanje demokratskih samoupravnih institucija. Njeni predstavnici su izjavili da je sukob trebalo da reši Vlada SR Jugoslavije i njeni građani i da se suprostavljaju stranoj intervenciji.

Rezoluciji najvišeg tela UN prethodili su brojni pregovori predsednika SRJ Slobodana Miloševića i Viktora Černomirdina, koji je bio predstavnik tadašnjeg ruskog predsednika Borisa Jeljcina, a u pregovore je ušao po dogovoru sa Amerikom i EU.

Nasuprot Albancima na Kosovu i delu medjunarodne zajednice za koje je polazište u rešavanju kosovskog statusa plan Martija Ahtisarija o nadgledanoj nezavisnosti, za Beograd i ključnog saveznika Rusiju sva rešenja moraju biti u okviru Rezolucije 12 44.
ponovo potvrđujući pravo svih izbeglica i raseljenih lica da se vrate svojim domovima u bezbednosti. Sva prava zadržana.

Cbd Oil From Holland, Kc And The Sunshine Band Rock Your Baby, Us China Business Council Careers, Anglian Water Tariffs 2020, Lanes Group Email, Battle Of Adwa, Crossness Pumping Station Wedding, Entry Level Information Technology Jobs For Recent Graduates, Jordan Schmidt God's Country, The Shepherd's Hut Yorkshire, Thanatos Persona, Miss Marple The Blue Geranium Dailymotion, Baby Crosses Ankles When Picked Up, Live Net Tv For Samsung Mobile, Melbourne Tennis Centre, Thailand Imf Loan, 1410/30 Glen Street, Milsons Point, Herschel Pop Quiz Backpack Uk, Mark Kelly On The Issues, Beach House Navarre, Fl, Nissan Pension Plan Contact, Cover Me Lyrics Bjork, Nadamoo Birthday Cake, Understanding Governance: Policy Networks, Governance, Reflexivity And Accountability Pdf,